Sunday, April 16, 2017


Assalamualaikum....
Dari dia kita dtg...kpd dia kita kembali...

Wanita terakhir... syurga dunia saya... dijemput ilahi pada 6april 2017 jam 2 pagi...

Saat sukar utk saya..tp harus meredhai pemergian ibu...

Ibu pergi di depan kami adik beradik...

Allah beri sy peluang utk jaga ibu ketika ibu sakit...

Alhamdulillah..

Walaupun hati sy pedih dgn perginya ibu buat selama2nya, sy harus teruskan hidup ini...

Sungguh rasa kehilangan...

Alfatihah... aaminn...

Wednesday, December 21, 2016

REDHA - Irfan Haris

Tuhan tolong lah bukakan
Cinta dan kasih dalam hidupku
Waktu kan menyepi kian pergi membawaku
Saat ternantiku akan rahmat Mu

Ku imbasi
Jalan yang berliku
Penuh gelap bisa dan harusku takutkan
Merantai jiwaku
Berat hati ku menanggung
Usah biar hidupku tuk hanyut lagi

Tanpa redha Mu aku sakit
Menahan rasa pedihnya berdosa
Berikan sinar dalam hati ku

Saat bila engkau terima ampunanku
Terangi dengan cahaya hikmah Mu...

Tuesday, December 20, 2016

Selamat datang 2017

Assalamualaikum...

Fuhhhh...lama nya x berblog....last post 2013..

Rindu sgt dgn dunia blog ni.. dulu rajin tulis kt sini, tp tugasan n tgjwb harian membuatkn weni hampir lupa dgn blog ni..

weniyurnis.blogspot.com

Siapa sangka siapa menduga.. Kerja Allah.. kita hanya lakukan yg terbaik setiap hari.. seseorang mengingatkn weni kembali pd blog ni..

Seseorg membuatkn diri ni teringin nk post something hari ni, walaupun masa sgt2 mencemburi dgn weni.. hehe.. byk keje beb.. keje yg tak pernah abis.. syukur alhamdulillah.. rezeki anak2..

Satu perjlnn hdup yg sukar tp indah utk dikenang..
Allah sentiasa ada dan pasti ada utk kita..

Selamat datang 2017.. semoga Allah meredhai jln yg weni pilih ini..

#sayamulasayangkamu
#mencariredhaMu

Friday, November 15, 2013

Kembar dpt sepupu kembar....

Salam 1malaysia...

berita gembira yg kami terima.. kembar saya dah ada sepupu kembar...

sape sangka tiada keturunan kembar pun bole dpt kembar.. semuanya kuasa dr Dia.. alhamdulillah...

sepupu weni... iaitu anak tante weni... tante weni yg merupakan adik kandung ibu weni...

isteri sepupu weni selamat melahirkan anak kembar perempuan pd 8hb 11...

seronok nya..


weni pun belum pergi tengok.. tengah mencari masa2 yg sesuai nak ke KL tu... alang2 dh nk ke KL, nak la planning p bwk 3 A ni jln2... tp mcm tak nmpk masa yg sesuai...

ok.. perkenalkan...

Dhiya Qaireen (2.85kg) & Dhiya Qasrina (2.94kg)...

tahniah pd ayu n ijun... hebat ayu... berjaya bawa baby yg bole thn beratnyer..

dulu kembar INDRA ni pun tak seberat kembar DHIYA... 2.5kg n 2.2kg.... tak smpi 8bulan diorg dh tak sbr nk lihat dunia..

seronok nyer weni... meriah raya kami semua tahun depan.. tak sabar nak peluk cium baby Dhiya ni..

ok... itu sj hari ni..

daaaa....



Sunday, November 10, 2013

Salam Maal Hijrah

dah terlambat berapa hari ek nak ucap "Salam Maal Hijrah"

Semoga melangkah ke tahun baru ni, kita semua akan lebih baik drpd tahun lepas.. amin...

weni agak kelam kabut sikit (banyak sebenarnya).. sbb ibu kurang sihat...

tp weni ok... weni bole handle... sentiasa fikir positif dgn setiap apa yg terjadi... alhamdulillah terjumpa sesuatu yg membuatkan weni lebih fokus menghadapi kehidupan harian weni bersama anak2...

ok... hari ni ahad... byk tempat yg perlu di tuju... ibu kurang sihat, makanya weni terpaksa heret ke hulu ke hilir anak2 yg semakin ligat tu... tak pe.. nnti ikat tangan diorg supaya tak pergi jauh...

oohhh... hari kamis baru2 ni... mamats balik bawak gmbr dr tadika... seronok tgk gmbr diorg...

setiap budak tadika dpt 2 keping gmbr.. 1 keping gmbr seorg... n satu keping gmbr satu kelas... jadi kalo di ikut kan diorg akan dpt 2 keping gmbr satu kelas... buat apa kan sampai dpt 2 keping... jadi special nya ada anak kembar, weni mohon satu gambar satu kelas tu di tukar kpd gmbr diorg berdua... alhamdulillah, cikgu kata ok... yahooooo.....

ini hasil nya...



dan ini gambar diorg seorg...


bahagianya saya.... alhamdulillah..

walaupun skrg menghadapi situasi yg agak sukar, tp bila tgk muka anak2, weni rasa bahagia...

ok... daaaaaa....


Wednesday, October 30, 2013

hepi besday to me....

Salam 1malaysia...

alhamdulillah... hari ni 30 oktober 2013... weni genap 31 tahun... syukur ke hadrat ilahi...

hari ni weni rasa weni baru lahir ke dunia baru.. alam baru.. kehidupan baru...

31 tahun bernafas di bumi Allah... mcm2 liku kehidupan dah ditempuhi.. tak tahu berapa tahun lagi utk terus bernafas...

apa2 pun... syukur... di usia 31 tahun ini.. weni sudah ada mereka... 

INDRA ANDHIKA
INDRA ANDRIAN
IRDINA AYUNI...

dilahirkan dan melahirkan..

terima kasih ibu dan arwah papa... tidak terhingga jasa mereka utk diri ini...

satu harapan dan impian di hari lahir ini...

sentiasa berfikiran positif...

bangun pagi tadi... dgn azam baru.. tak nak fikir negetif n tak nak pndang belakang lagi...

tp... tup tup... ondway ke melaka lepas hntr mamat ke tadika, kereta buat hal n terpaksa berhenti kat tepi jalan... waktu tu dah down sgt2... terbayang duit yg akan melayang2.. cuba fikir positif semula....

alhamdulillah.. dgn bantuan pakcik... kete kembali bole digunakan tnpa keluar duit.. alhamdulillah...

tp hari ni mcm tak syok sgt... sbb... mengantuk tahap gaban.. smpi tido 2 kali siang tadi..

fikir baik2 je.. mungkin faktor makan bende berat2 pagi td.. atau badan yg semakin memberat dan membuatkan mata mengantuk..

hhhmmmm.... anggap la hari ni cheq baru lahir n jadi baby... tido bangun tido... hehe.. 

ok..

blog ni pun dah tukar nama.. weniyurnis.blogspot.com... jadi bermula kehidupan saya yg baru bersama anak2... cerita lepas2 dlm blog ini sebagai kenangan n utk bacaan anak2 di akan dtg.. kisah mereka lahir d dunia ni semua ada tercatat rapi dlm blog ni...

itu saja utk hari ni... SENTIASA BERFIKIRAN POSITIF... cayok weni..

gambar : hari raya aidiladha... pakaian di jahit oleh saya...

saya kamu bertiga sangat2...




daaaaaaa.....

Thursday, September 19, 2013

penutupan blog sehingga 30 okt 2013

salam semua...

hmmm.... tak tau nak mulakan mcm mana...

satu perjalanan hidup yg harus ditempuhi dan diteruskan demi masa depan yg cerah...

diri ini adalah insan yg biasa yg byk kekurangan yg mahu kan kehidupan seperti d syurga...

untuk merancang beberapa perkara utk tahun 2014, weni terpaksa berhenti utk semua (blog n facebook) agar dpt memberi fokus yg terbaik...

weni pilih berhenti utk semua sehingga 30 okt 2013 kerana tarikh itu adalah tarikh lahir weni yg ke-31...

bermula 30 okt 2013, blog weni akan bertukar kepada weniyurnis.blogspot.com....

smpi bertemu lagi....




* weni suka lirik lagu ni...

daaaaa...


Wednesday, September 4, 2013

facebook...

salam hari rabu....

makin menyampah dgn facebook yg dijadikan tempat memaki hamun sesama bangsa kerana politik lagi2 pasal kenaikan harga minyak... n d tambah dgn org2 hipokrit dlm friend list weni... tp weni tetap bukak facebook sbb mencari info2 pasal projek yg weni sdg jalankan...

ini fb sy terkini...




hehe...

saja nak habaq... ni hasilan kerja tgn saya bila ayuni sibuk nak pakai tudung bila tgk mama dia pakai tudung... terpaksa potong tudung yg lama2 yg dh rosak awning dia.. khas utk ayuni tersayang... jimat kos...


itu saja... daaaaa...

Monday, August 26, 2013

Tonsil lagi


Sumber : rujukvitaminku.blogspot.com

Tonsil sememangnya wujud pada semua orang terutamanya pada golongan kanak-kanak. Tonsil bertindak sebagai sebahagian daripada sistem pertahanan badan sewaktu masih kecil kerana pada waktu tersebut sistem imuniti badan belum lagi mencapai tahap kematangan sepenuhnya.Imuniti yang dibekalkan oleh ibu sewaktu dalam kandungan juga sudah beransur-ansur hilang.

Pada awal usia kanak-kanak, saiz Tonsil ini akan meningkat sedikit demi sedikit sehingga mencapai ke suatu tahap yang kekal atau plateau. Apabila kanak-kanak mencapai usia persekolahan, maka saiz kelenjar ini lama-kelamaan akan menjadi semakin kecil.
Hal yang demikian menerangkan mengapa Tonsil jarang kelihatan atau jika dikesan pun adalah dalam saiz yang agak kecil pada golongan dewasa.


Kredit : Utusan



Pic kredit to en.google. Seram la tengok gambar dari en.google ni, nasib ada yang comel sikit ni, sedap mata memandang.




Tanda-tanda kanak-kanak mendapat radang Tonsil adalah
1. Demam
2. Sukar untuk menelan
3. Bunyi suara serak/ganjil
4. Nafas berbau
5. Bengkak pada kelenja tekak
6. Tidur berdengkur/berbunyi
7. Kelenja tekak akan nampak merah dan terdapat putih-putih di atasnya.

Bahaya ke tak Tonsil ni.

Macam mana nak tahu jika anak kite terkena jangkitan virus atau bakteria?

--> Jika jangkitan virus,
Anak akan mengalami demam tinggi dan rendah tak menentu masa. Dan anak itu juga kelihatan cergas walaupun dia demam. Demamnya juga adalah lebih panjang.

--> Jika jangkitan bakteria pula,
Anak akan kelihatan lemah dan tidak bermaya, tetapi demamnya lebih singkat. Ia biasanya mempunyai kecenderungan untuk serangan yang berulang-ulang.

Jadi si comel kite tu kena jangkitan virus, sebab dia memang cergas, cuma demam kejap tinggi kejap rendah tapi malam selalu suhunya tinggi dan dah 4 hari dah telan antibiotik masih tinggi juga demamnya sebab tu kene tahan wad 2 hari.

Tapi jika jangkitan bakteria lagi berbahaya 

--> sebab jangkitan virus adalah dari salur pernafasan (upper respiratory tract infection) 

--> Makakala bakteria pula, biasanya daripada jenis beta hemolitik streptokokus dikenalpasti sebagai punca jangkitan yang paling kerap berlaku. Jika jangkitan tonsil ini merebak ke kawasan peritonsilar, maka manifestasinya akan menjadi lebih teruk sedikit.
Kawasan peritonsilar akan mengalami keradangan dan kadang-kadang pengumpulan nanah akan berlaku. Ini menyebabkan saluran pernafasan menjadi lebih sempit dan ada kalanya menyebabkan kesukaran bernafas.


Untuk sistem pertahanan badan, ada beberapa produk shaklee yang boleh membantu tapi macam biasa umur baby setahun ke bawah memang kite tak boleh bagi. Umur 1 hingga 3 tahun ada alternatif iaitu mealshake (multivitamin dalam bentuk serbuk perisa vanilla). Untuk 3 tahun ke atas boleh bagi chew vit c shaklee bagi mengukukan sistem imun dan boleh bagi suku daripada sachet nutriferon untuk imun booster. 

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.




Saturday, August 17, 2013

Selamat Hari Raya...

Salam syawal...

hari ni syawal ke 10... baru weni berkesempatan bukak blog n FB... busy melampau bulan puasa hari tu.. byk story nk citer.. tp bukan hari ni.. just layan gambar raya kami..

berjaya jugak buat baju raya sedondon.. walaupun siap pd raya ke 3.. hahah.. terbaik...


ada cerita di sebalik baju raya ni.. tp tak sempat la bercerita hari ni.. sbb ada lg rumah yg perlu dikunjungi hari ni sblm persekolahan bermula...

dan...

ini dia kami.... sedondon di hari raya....


ohhh...sy nmpk tembam dlm ini gmbr.. oh..geramnyer....

ok.... jumpa di lain waktu...

daaaaa...




Wednesday, July 3, 2013

minat saya...

salam semua..

kata nak aktif berblog semula... tapi tak kan... sebulan 1 post... ok la kan... weni kurg masa utk mengadap laptop skrg ni... memandangkan weni skrg fokus pd minat weni...

masa weni buat keputusan utk jd fulltime housewife... win tanya weni... weni minat apa???

jawapan saya....  MENJAHIT...

so.. berbekalkan darah keturunan menjahit dlm diri ini... weni berjaya la buat beberapa helai pakaian utk anak2 weni... menggunakan mesin jahit arwah papa... mesin tu dah lama.. rasanyer usia mesin tu lebih 20tahun.. di sebabkan mesin tu buatan japan... maka dia masih elok... jahitan masih sempurna..

ok... antara pakaian yg weni pernah hasilkan...

baju melayu INDRA...


1st time buat baju melayu... antara kesilapan nya adalah, cawat seluar tu agak pendek, membuatkan dia ketat utk diorg... tp still bole pakai... skrg dah tak boleh pakai sbb mereka dah tinggi..

raya tahun ni, weni nak buat baju melayu lagi utk diorg... pasti sedondon dgn weni n win n ayuni... tp nak buat lain sikit... nak bagi ceria sikit kat baju melayu diorg... harap2 menjadi...

lagi pakaian yg pernah weni hasilkan...

baju tido angry bird utk mereka bertiga...


mula2 siap baju ni.. hari2 kene basuh sbb diorg nak pakai hari2.. smpai mcm nak lunyai kain tu.. 1st time buat baju tido ni, weni just beli kain murah2 je.. semeter rm2... ingat nak test je.. tp kalo dah ada anak kembar, mana boleh nak test utk sorg je.. terpaksa la buat 2psg sekali gus... bila tgk kain ada lebih.. terus potong utk ayuni... akhirnya jadi... tp baju tu dah tak muat.. sbb nyer... masa ukur n potong tu weni tak bagi kelonggaran lebih pd ukuran diorg.. bila siap, mcm ikut bdn pulak.. sepatutnya, baju utk budak2 ni, kene bg besar sikit, supaya boleh pakai lama sikit..

tak pe... itu 1st time... 2nd time.. dah tahu dah ukuran kena bagi kelonggaran lebih sikit... ok...

lagi...

skirt utk ayuni...


ok... skirt ni jadi.. tp leher dia terlalu luas pulak.. terlebih potong lilitan leher.. tak pe.. next time jgn ulangi kesilapan...

susah nak suruh minah tu tgk camera... tak mau diam.. masa ni dia belum 2tahun lagi..

lagi...

baju kurung pahang ayuni...


ok... baju kurung pahang ni selesa ayuni pakai... cuma tgn tu weni lipatkan bagi dia lebih selesa..

jadi.. raya tahun ni weni mmg nak buat baju raya sedondon... weni, win, andhika, andrian n ayuni.. cuma baju melayu utk win, weni tak pernah buat... ni 1st time nak buat baju melayu utk win, harap2 menjadi..

warna tema raya tahun  ni... ????? ntah la.. bila tnya win... dia jawab... "abg tak kisah"... oh itu la suami saya... semua tak kisah... tapi kisah dia tu mmg tak kisah.. mmg dia tak kan persoalkan di kemudian hari... cuma kdg2 tu weni tanya sbb nak kan idea dia...hhmmm... kalo tak kisah... warna pink la.. nk tgk dia kisah tak... haha... win tak suka warna pink... tgk la mcm mana.. kain pun tak beli lagi.. padahal kamdar tak sampai 5km je dr rumah weni... hari2 lalu dpn kmdar cuma tak sempat nak singgah je lagi...

ok ... kita share lagi minat weni... selain menjahit baju.. weni pun minat jahit manik..

ini manik crumble weni jahit kat baju kwn weni..


baju ni dah sarat dgn corak.. tp kwn weni nak manik crumble.. so jahit la.. cuba2 je sbrnya.. tp dia kata ok.. ok la..

dan ini manik crumble pd jubah...



jahit manik ni upah dia lumayan.. tp rasa nak juling bijik mata..lubang dia kecik.. dan memerlukan penumpuan lebih... jahit manik ni suka2 je.. tp weni lebih cenderung pd menjahit pakaian.

hhmmmm... ni tgh berangan nak jahit mcm2 baju utk raya ni.. kurung moden.. kurung peplum.. tp ntah la.. sempat ke.. kekurangan masa...

raya tahun lepas tak dpt nak sedondon.. sbb tahun lepas tahun bersilih ganti anak weni demam, so dah tak terfikir nak sedondon ke apa ke..

weni rasa.. raya yg kitorg sedondon, raya 2009... lepas tu dah tak sempat dah nak sedondon bagai.. dgn win keje time raya lagi..gambar pun tak sempat nak amek sekeluarga..

ni raya 2009...


raya 2013 kita bagi ceria lagi dgn kehadiran anak2 yg semakin membesar...

daaa...

Saturday, June 1, 2013

melaka wonderland...

walaupun ada yg kata, melaka wonderland tak berapa best... tp bg weni, kalo tgk anak2 seronok, itu dh kira best la tmpt tu... tgk diorg excited nak terjun dlm air, seronok nyer... mama je tak dpt terjun sbb nk jg korang kat atas, daddy jaga dlm air...



kalo tak de daddy, mama confirm tak mampu nak kawal 3 kanak2 ni.... ada daddy, kanak2 ni baik... tak de daddy, mereka mmg sukar di kawal....

sementara tunggu daddy sewa pelampung....


seronok kan jd kanak2... tak payah fikir pasal duit, dunia, ekonomi negara, politik semasa dan lain2....  seronok betul tgk....


kembar tak seiras ni tak reti penat... mama yg penat turun naik tangga teman kan diorg nak gelongsor...



ANDHIKA n ANDRIAN.... daddy kat bwh dgn AYUNI...


ANDHIKA..... 1, 2, 3.....


ANDRIAN...


mama tak dpt masuk air... jeles...


Daddy dgn anak2 yg aktif...





oh anak dara saya.... masa lahir, rambut lurus... bila dah besar, kerinting jadi nyer...


3 3 anak saya tak takut air... sy yg takut tgk diorg seronok sgt main... ingat kan AYUNI takut masuk gelongsong ni... rupanya tidak... agak tinggi jugak la bende ni....


ANDRIAN dah kesejukan... abg n adik dia masih galak mandi...



ni aktiviti hujung tahun lepas sebenarnya... baru nak share kat blog ni... cuti sekolah ni mcm tak dpt nk bwk p jln2 la... kekangan masa... hujung tahun ni la..

ok... itu sj utk post hari ni 1hb 6... adoiii.... bulan depan dah puasa... bulan 1 lagi dah raya... alamakkkk....

ok... ok... fokus kerje...

daaaaaaa.......

Friday, May 31, 2013

Penggal Pertama

pejam celik pejam celik... dah cuti sekolah pun.. cuti penggal pertama...

tak sempat pun nak cerita gelagat anak weni p sekolah kan... tup tup dah cuti...

sibuk la.. tak de masa nk update blog selalu... walaupun weni try nak kembali berblog seperti dulu, tp masa tak de la... masa tu ada... tp masa utk mengadap laptop n update blog... mcm kureng je masa ni...

ok la... citer pasal persekolahan anak2 weni... ANDHIKA dan ANDRIAN skrg dh sekolah tadika 5tahun... tahun lepas taska... tapi separuh jalan je... tahun ni tadika 5tahun...

gmbar kat bwh ni... hari pertama ke sekolah...


waktu persekolahan diorg setiap hari... jam 8pg hingga 12tghr... tp minggu pertama sekolah, dr jam 8pg hingga 10pg je... biasala... minggu nk sesuaikan diorg... sepanjang minggu pertama tu, mmg weni duduk kt tadika tu smpi diorg balik... sbb... diorg nangis masa weni hntr... mula2 je... minggu berikutnya.. dah ok...

hari pertama sekolah... ibu bapa kan sibuk buat pembayaran... weni tgk anak weni dah boring menunggu... weni dah tau dah yg sorang tu mmg tak boleh duduk diam...


sekejap je dia duduk baik2.... lepas tu...



sorang dah hilang... ANDHIKA masuk bawah kerusi...




bila berkesempatan tgk diorg kat sekolah, weni agak risau sbnrnya... risau boleh ke diorg masuk ke dunia persekolahan... sejak kecil, diorg dgn dunia 'berdua' diorg... main... main... main...

ok... antara ANDHIKA dan ANDRIAN... weni risau kan ANDHIKA...

tgk je gmbr kat bawah ni.... mana ANDHIKA?


apa ANDHIKA buat masa ANDRIAN belajar?... sape tak risau... kita ajak dia tulis, dia tak nak... kita ajak dia mewarna, dia tak nak.. weni tak suka paksa anak2 weni buat sesuatu yg dia tak nak... weni lebih suka diorg buat bila diorg rasa nak buat...

termasuk la dlm bab belajar... weni tak paksa ANDRIAN belajar... tapi dia mmg suka mewarna, menulis n baca buku... bila dia teringat nak baca buku... dia akan ckp kat weni, 'mama... bole yan baca buku'... 'mama...bole yan warna'...

tp yang ANDHIKA ni... ya ampun... adik dia menulis, dia rileks bersantai tgk tv... adik dia belajar dgn nenek dia, dia baring bawah meja...

tapi alhamdulillah... sejak ke tadika ni... byk perubahan pd ANDHIKA n ANDRIAN... masing2 dah tau time buat keje sekolah.... awal2 sekolah dulu, weni akan cari keje sekolah diorg, n letak atas meja.. weni akan suruh diorg buat kerje sekolah...

tp skrg... diorg sendiri akan ckp.. "mama.. ika tak siap keje sekolah lagi..".. "mama... bole iyan buat keje sekolah"...

satu perkara yg weni suka dgn tadika diorg ni, hari2 bawak balik keje sekolah... setiap hari cikgu mmg akan bagi keje sekolah buat kat rumah...



sayang mama... mama harap kerajinan kamu ini akan berterusan sampai bila2...

skrg ni... hari2 semangat nak pergi sekolah... nak kejut kan bangun pergi sekolah senang... ANDRIAN paling senang di kejutkan... ANDHIKA ada liat sikit.. tp kadang2 je.. biasa nyer hari isnin la, liat betul nak kejut kan ANDHIKA...

satu perkara lagi yg weni suka tadika diorg ni... pergi sekolah pakai kasut... dalam kelas pun... takde bukak2 kasut... jadi weni rasa, diorg suka pergi sekolah sbb satu environment baru... mcm kat taska dulu, sampai kelas bukak kasut.. macam masuk rumah.. mcm pergi rumah org.. nmpk mood diorg tak de kalo weni kejut kan bangun nak p taska.. lain...

kalo ckp nk p sekolah, bukan main seronok diorg.. alhamdulillah.. mudah mama urus  kan kamu berdua sekarang ni...

6hb mei hari tu, diorg ada peperiksaan penggal 1... kedudukan meja n kerusi mcm nak amek SPM... waaaa...waktu cikgu maklum kan kt weni pasal peperiksaan tu, weni jd risau sgt... boleh ke diorg jwb.. ape yg diorg nak jwb.. jd risau.. bila ckp dgn diorg pasal peperiksaan.. no respon... diorg tak fhm pn...

tp bila dpt kertas peperiksaan diorg, tgk markah... alhamdulillah... tidak mengecewakan weni.. tidak boleh dibanggakan, tp weni syukur, semua soalan d jawab... betul atau salah, itu tidak penting... yg penting bagi weni diorg jawab semua soalan...

satu perkara yg mengejutkan weni n win... keputusan ANDHIKA lebih baik drpd ANDRIAN... satu kertas ANDHIKA dpt 100%... betul2 mengejutkan kitorg semua..

selepas dpt buku rekod diorg... satu perkara yg menjadi fikiran weni n win skrg adalah mendidik anak kembar yg berbeza ni...

ANDHIKA jenis tak suka pd buku n pensel... tp keputusan dia lebih baik drpd ANDRIAN..

ANDRIAN jenis suka pd buku n pensel.. tp keputusan dia kurang memuaskan...

satu cabaran bagi weni n win utk mendidik anak kembar yg berlainan penerimaan ni.

mata pelajaran ada 4.. mereka berdua dpt 3A 1B... alhamdulillah...

ok ANDHIKA ANDRIAN.. ready utk penggal 2... mama bersama kamu belajar mengikut cara kamu yg berbeza ni...



daaaaa.....

Thursday, May 16, 2013

kisah sedih erina


salam...

satu bende yg weni nmpk perubahan pd diri weni sejak ada anak ni... cepat mengalir air mata kalo tengok atau baca citer2 sedih...

kisah lahad datu di ceroboh pengganas... perghhh.... berjurai2 air mata ni tgk gmbr wira negara di kebumi kan...

ntah la... mcm air paip pulak mata ni skrg....

okey... ni satu lagi citer yg buat weni teresak2... baca bersama suami... mata dia merah... mata weni tak payah cakap la...


semoga arwah tenang di sana... Al-fatihah...