Sunday, January 31, 2010

julung-julung kali...

hehe.. :)

sbnrnya.. weni dah lama cuba2 nak upload video diorg kat blog weni ni.. tp setiap kali nak upload, fail... tak tau mana silap nyer..

sejak laptop weni ni baru keluar dr hospital baru2 ni.. e'ehhh.. boleh pulak... ade hikmah laptop ni kene virus H1N1 hari tu.. hehe..

so... buat pertama kali nyer.. dan julung2 kalinyer.. (lepas ni tak de julung2 kali dah)... hehe..

weni tunjukkan kat anda semua.. gelagat si kembar yang tak reti2 nak tido.. video ini di ambil pada malam td.. pukul 11.30 malam... tak tau la, dari mana diorg dpt tenaga ni.. mata org yg mengambil video ni, dah nak layu, mata diorg segar bugar...

so... laaaayyyyyaaaannnnn....

video

CONTEST 'SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA'

hai..

ini kali kedua weni masuk contest.. hehe..

contest kali ini dianjurkan oleh myluvlife2u.blogspot.com.


rasanyer masih sempat lagi ni.. hari ni 31hb jan.. tarikh tutup penyertaan.. harap2 di terima.. terlambat nk join contest ni sbb laptop baru keluar dr hospital.. haritu laptop dijangkiti virus H1N1.. hehe.

syarat2 nyer mudah..

1) WAJIB jadi follower RAYYANOUTLET (sudah.. tp gmbr tak keluar... tak tau kenapa..)

2) warganegara MALAYSIA (saya satu keluarga warganegara malaysia)

3) hantarla pict² terindah ibu & ayah bersama si manja anda.. (macam boleh hantar gambar lebih dr satu je ni)

4) sila letakkan sticky mode (pic itam pth di bwh tu) di sidebar anda & link kan nya di dlm link list korang (sudah)


5) copy juga banner rayyanoutlet di side bar anda (tak paksa, klu nk letak pun boleh, xmau letak pun xpe) (letak kat post ni je la ye)



so.. ini la 2 gambar yang saya pertaruhkan untuk contest kali ni...


2 gambar ini mempunyai makna yang tersendiri dan sungguh TERINDAH bagi saya dan suami...
.
Gambar 1 : gambar ini diambil pada 19 April 2009 iaitu merupakan ulangtahun pertama perkahwinan kami.. sungguh bermakna menyambut ulangtahun perkahwinan bersama 2 cahaya mata.. alhamdulillah..
.


Gambar 2 : Gambar ini diambil semasa Hari Raya Aidilfitri 2009 yang merupakan tahun pertama INDRA berhari raya..


kepada PUAN JURI.. kalo ade yang tak memenuhi syarat penyertaan, sila bagitahu ye.. harap PUAN JURI terima penyertaan saya..

daaaa....


Sunday, January 17, 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

hehe.. 1st masuk contest.. saje je nak mencelah dlm contest2 yg di anjurkan.. mcm seronok je.. kpd yg diluar sana, kalo ade lagi contest2 ni, habaq mai la..

terjumpa kat blog kwn weni iaitu liza, eiyakiesah.blogspot.com sedang menganjurkan 'contest sweet picture anak bersama ibu'

so.. mari la kita sama2 join...



ini entry untuk contest itu..


Nama ibu : Weniyarti Bt Yurnis
Nama Anak : Indra Andhika & Indra Andrian Bin M. S. Izwin
Tarikh Lahir : 22 December 2008

Lokasi : Rumah ku Syurga ku, Taman Bertam Impian, Melaka
Gambar ini SWEET kerana ia jelas menunjukkan hidup kita mesti selalu CERIA dengan SENYUMAN!



anak saya...

weni start berblog ni, 2 3 bulan seblum weni kawin..

mula2 tu sekdr suka2.. utk dijadikan kenangan di masa hadapan..

tp tak sangka blog weni ni diikuti oleh org yg weni kenali dan juga yg weni tak kenal..

terima kasih byk2.. sbnrnye tak de apa2 pun dlm blog weni..

just cerita, pasal weni kawin, mengandung n anak2...

dan weni tahu, ade setengah org follow cerita weni sbb weni ada anak kembar... kan.. sbb korang nak berkongsi cerita weni jaga si kembar ni...

dan weni rasa.. satu bende yg menarik org nak follow cerita weni, sbb INDRA...

kalo tak, blog weni ni tak kan dikungjungi kan.. sbb weni jrg cerita bende2 psl fakta yg bole bg org pengetahuan dlm sesuatu perkara..

blog weni ni hanya cerita weni n anak2 semata2..

tp, bila dah mcm2 berlaku.. weni rasa.. yg terbaik adalah.. hanya cerita pasal anak2 weni...

tersentuh hati weni bila org tanya pasal perkembangan anak2 weni..

ye.. weni tau korang ikuti cerita INDRA sejak diorg dlm perut weni lagi kan.. terima kasih banyak2...

so...

hampir sebulan jugak la weni tak cerita pasal anak2 weni kan.. konon nyer tak nak dah berblog.. hehe.. tp bila ramai tanya pasal perkembangan anak2 weni.. so... weni cerita la jugak.. sbb nyer.. weniwin.blogspot.com adalah hak milik weniyarti yurnis.. yg akan menjadi rujukan pada anak2 weni suatu hari nnti..

andhika : andrian.. kenapa andrian lasak sgt ni.. suka panjat2.. kesian mama..
andrian : ala.. andhika pun sama.. tengok tu.. kita ni sama je.. mmg keje panjat2 ni keje kita masa kita kecik dulu..

hahha.. weni rasa, itu la dialog diorg nnti bila diorg dah pandai bercakap n dah pandai tengok blog weni ni.. sbb tu sejak diorg lahir, weni mmg suka letak gmbr aksi2 diorg.. biar nnti, diorg sendiri yg menilai diri diorg masa diorg kecik..

skrg ni, usia diorg dah nak masuk setahun sebulan..

ANDHIKA seperti biasa.. agak serius berbanding adik dia.. tp dah mula suka utk tersenyum bila kita panggil nama dia.. berbanding dulu, kalo kita panggil nama dia, dia akan pandang kita tp terus smbung buat hal dia.. cuma, agak sukar nk amek gmbr dia masa senyum..


ANDRIAN... tak payah cakap.. pantang kita panggil nama dia.. terus senyyyuuummmm... gigi sebatang pun tak ade lagi.. hehe


hhhmmm... aktiviti diorg skrg ni dah bertambah..

pantang nmpk vacum... 10minit adalah masa utk diorg main2 dgn vacum dulu.. lepas tu br mama diorg boleh vacum..

berebut2 nak vacum..


hmmm...


hari2 keje diorg sama je la...

weni suka tengok diorg main sama2...


aktiviti memanjat.. mcm biasa.. makin ligat.. tak kira siang malam...



bila dah penat.. ni la jadi nyer...


ini gaya tido yg betul2 dah penat la ni... penat main.. tak berhenti2.. kita yg penat tgk..


weni suka la.. tak tau nak ckp mcm mana.. tak sangka skrg perangai diorg dah mcm2..

buat weni gelak je selalu tgk gelagat diorg..

ok la.. nak cerita panjang2 tak boleh la.. masa agak terhad..

daaaaa....

separuh jiwa ku pergi...

lagu ciptaan dan nyanyian anang ni.. menunjukkan betapa dia kecewa dgn apa yg dah terjadi.. dia kecewa, sedih, duka, hampa dan semua la, sehingga dia luahkan dlm lagu..

hmmm...

weni nak pinjam tajuk lagu tu.. "separuh jiwa ku pergi"..

itu la yg weni rasa skrg.. apa yg dah berlaku buat kan weni rasa jiwa weni tinggal separuh..

tak tau nak ckp mcm mana.. cukup sedih la.. bila pengalaman lama kita yg kita kongsi kan bersama dijadikan bahan untuk menghina, mencaci dan mentertawakan kita..

sungguh sukar rupanya berada di bumi ini...

tahun 2009 penuh duka.. awal tahun 2010 melalui perkara duka..

kenapa ye...????

penat la..

hhhmmmm... tahun 2010 adalah tahun utk buat saja... tak mau byk ckp.. buat saja..

separuh jiwa ku utk suami dan anak2..


daaa....

Sunday, January 10, 2010

suka.

salam semua..

hehe.. update jugak blog???

weni tak nak update bukan sbb weni merajuk.. tp sbb weni kene bg komitmen pd keje weni skrg ni.. ade bende tgh buat.. so, kene lupa kan sekejap blog.. tp win kata, kalo nk update, update je la.. cerita yg penting2 je..

ohh... yeeeaahhhhh..

setelah setahun sy menanti... akhirnya...

keluar jugak gigi anak weni...

haha.. dah setahun br dia nak keluar..

tp.. gigi ANDHIKA je baru keluar.. gigi ANDRIAN masih malu2...

so... total gigi keluar.. suku batang... hahah..

tak pe la .. tp sy teruja bila tgk ANDHIKA dah ade gigi...

ok.. smbung nnti..

daaaa..

Monday, January 4, 2010

2010

sy tak nak bw perangai sy yg lepas2.. tahun baru, perangai baru, matlamat baru, dan semua nyer baru..

tp sy manusia biasa.. sy ade hati dan perasaan..

dan sy tak nak org di luar sana terbawa perangai lama korang hanya di sbbkan sy, cerita2 sy, blog sy, FB sy..

mmg mengguris perasaan sy..

so.. sy kene dgr ckp suami sy skrg.. sepatutnya sy dengar sejak dulu, kalo tak, tak la hati sy terguris mcm skrg ni..

win.. "cerita2 weni ni byk org tak suka.. tp weni cerita jugak.. kan hati weni jugak yg sakit.. kecik ati la.. kan senang tak payah cerita"

yup.. sy dengar kata2 suami sy..

so.. untuk sementara waktu.. sy ingin menutup blog sy drpd cerita2 anak2 sy dan jugak keluarga sy... sehingga sy rasa sy bersedia untuk kembali berblog.. sy tak kan delete blog sy ni.. sy dah bina blog ni hampir 2 tahun.. cuma sy nak fokus matlamat sy n win skrg ni.. sekiranya sy kembali berblog semula, sy hanya akan cerita bende yg penting sj..

sy syg blog sy.. tp kdg2 blog sy ni buat hati sy marah n sedih...

ntah la..

kecewa, kecik ati, marah, bengang, sedih - perangai tahun lepas sy.. sy tak nak perangai tu utk tahun 2010.. so... sy kene dgr ckp suami sy..

bye bye semua.. semoga tahun 2010 membawa kebahagian pd semua..

amin...