Wednesday, May 26, 2010

Jemputan Majlis Perkahwinan..

ok.. di pendek kan cerita.. weni nak minta maaf pd kwn2 weni yg weni tak sempat nak jemput korang p majlis perkahwinan kakak weni.

so.. dikesempatan ini...

weni nak jemput sesiapa kwn2 weni yg mengenali kakak weni, hadir ke majlis perkahwinan Cik Armiyati Yurnis dengan Encik Armi Yusdi Yusof pd 29hb mei ini..

hari sabtu ni tau..

dtg je la ye.. tak sempat nak kirim kan kad.. yg dah weni telefon tu, korang mesti dtg tau.. yg tak sempat telefon tu, dtg je ye.. korang pun bukan tak kenal keluarga weni..



sekarang sibuk buat persiapan majlis.. dan anak2 saya pun sibuk mengacau..

addoiiii.. pening...

seriously pening...

oh ANDHIKA.... oh ANDRIAN... bila kamu ni lahir2 je dah ade kwn, lasak kamu berdua ni lain macam la... penat mama n daddy kejar mengejar kamu...

mcm mana la keadaan si kembar yg semakin remaja ni masa majis kakak weni nnti... adeiii...

daaaa...

Thursday, May 13, 2010

kami prihatin

setiap kali weni tgk video klip lagu "kami prihatin" pasal gejala pembuangan bayi, pasti air mata weni bergenang tengok bayi2 dibuang..

boleh hilang mood dibuatnya..


Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Korus
Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang

Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

Lagu S.Atan
Lirik Habsah Hassan




kenapa la sampai mcm ni sekali kan, si ibu buat pd kandungan dia.. darah daging sendiri...

sedih la tgk gmbr tu...

daaaa.....

Wednesday, May 12, 2010

oh suami.. oh anak2 ku...

hehe..

tgh hari td, masa tgh rehat.. dpt msg mcm ni dr win..

"pi keje, xde msg ape2 pun. dah mkn ke?"

win mcm nak marah or nak tunjukkan dia kecik ati, tp still tanya dah mkn ke blum..

hehe... marah2 syg nama nye tu kan..

oh suami ku... isteri kamu sudah gila bayang dgn anak2 sendiri.. sampai terlupa ada yang perlu diberi perhatian jugak...


pg td.. bukak mata, terus capai hp.. msg ibu... "diorg tgh buat apa? diorg ok je ke?"

lepas tu.. ptg td.. tiba2 dapat msg dr kakak weni..

"ciang, akak bw andhika & andrian jumpa anak2 armi" (ciang adalah panggilan manja kami berdua)

oh.. anak2 ku.. pedih nyer hati mama bila byg kan kamu bersuka ria di KL sedangkan mama mcm nak giler merindui kamu berdua..

seronok la 2 remaja tu p jalan2 hari ni.. jumpa abg2 n kakak diorg.. eeeee... geram weiii....


ANDHIKA... ANDRIAN.. kamu tak rindu kat mama ke??????


rasa mcm nak giler la bila anak2 tak de di sisi.. dah lebih 10 hari tak jumpa diorg...


mama rindu ANDHIKA...



mama rindu ANDRIAN...


daaaaa....

Tuesday, May 11, 2010

majlis lagi...

oooo yeeeeaaahhhh....

hujung bulan ni akan berlangsung satu lagi majlis...

iaitu majlis perkahwinan kakak weni..

jika tiada aral melintang, majlis akan berlangsung pada 29hb may 2010 ini.. hari sabtu..

soooo.. kami2 ni semua akan sibuk la buat persiapan majlis perkahwinan Cik Armiyati...



hari2 sebelum majlis.... weni pasti sibuk....

sibuk menjaga ANDHIKA & ANDRIAN drpd membantu mereka yg sedang membuat persiapan majlis.. weni dah tau dah apa akan terjadi.. tak de sape yg nak jaga diorg, melain kan mama dia je la.. sbb cara mama dia senang, masuk bilik n kunci.. aaammmmaaannnnn....

dan pada hari majlis.. weni pun akan sibuk...

yeee...weni akan sibuk menjadi cameraman pada anak2 weni... bukan pada pengantin.. hehe.. weni skrg tengah fikir2 nak pakai kan baju apa utk diorg..

so.. lepas ni kalo weni jarang update blog, maknanya weni sibuk la tu ye... menjelang majlis perkahwinan kakak weni ni...
.
.
.
.

hhhmmmm....

dah nak dekat 2 minggu tak jumpa anak2 weni.. rindu la.. sgt2 rindu...


pagi2 bangun... capai hp... msg ibu tanya diorg buat apa? sihat ke tak?

masa rehat.. msg ibu lagi.. tanya diorg mkn apa?

balik keje.. mandi.. makan.. mengadap laptop.. tgk gmbr2 lama diorg..

seriously rindu giler ni...

weni dah 6 hari tinggal sorg2 kat rumah.. win pergi perlis 10 hari.. anak2 tak de kat sisi.. sungguh bosan tahap cipan.,..

hhaaa... nak cerita sikit la..

weni tak tau la, ia berlaku pd weni sahaja atau pada ibu2 lain di luar sana.. sejak weni ada anak ni kan, weni asyik fikir anak je..

mcm skrg ni.. win dan anak tak de kat sisi.. tp weni selalu fikir INDRA je.. smpi kan.. win kecik hati bila weni tak de msg dia pun...

dah 2 kali dia kol weni tanya, kenapa tak msg dia bgtau dah smpi rumah ke belum...

sekejap td, win kol.. dia kata.. "skrg ni, dah tak de pun nak msg abg bgtau dah smpi rumah ke belum.. masa rehat pun tak de pun msg abg..."

ahaks.... daddy INDRA terasa...

bukan tak ingat.. hehe.. otak ni asyik fikir anak je..

nak tau weni jwb apa.. "ala... balik keje td, terus mkn.. lupa nak msg.."

win jwb.. "ye la tu... mesti mengadap laptop ni kan.."

hahah.. sy tak boleh menipu suami sy... dia tahu sy mengadap laptop tgk gmbr2 INDRA...

tu la kan.. masa berubah.. bila dah ada anak ni.. lain la.. asyik fikir anak je..

hari jumaat ni diorg balik.. nak gomol2 diorg puas.. geram dan rindu giler..

ok la..

lain kali sambung cerite...

daaaaa......


Friday, May 7, 2010

MyINDRA (eps 1)

ketika mereka berebut barang.. mama mereka hanya melihat sahaja sehingga salah seorang akan mengalah... hehe...

video

daaaa....

MyINDRA (eps 2)

mereka suka main sorok2...


video

daaa...

MyINDRA (eps 3)

saya menemani anak2 saya bermain di luar...

video

minggu depan baru dpt jumpa mereka.. waaaaaa.... lamanyer...

daaaa...

Thursday, May 6, 2010

ya allah...

rindu nyer saya dgn anak saya...

oh ANDHIKA... oh ANDRIAN.. seronok kamu ye duduk rumah nenek mok..
.
.
.
dah seminggu diorg kat sana..

hari2 weni telefon ibu.. tanya ibu weni, diorg ade meragam ke tak..

ibu jawab.. "silap kamu tanya mcm tu.. geng diorang sekarang orang besar2"...


ibu kata, kat sana ramai nak dukung diorg.. tu yg diorg suka.. ramai yg nak melayan.. hhhmmm.. lagi diorg suka..

diorang bukan heran mama atau daddy diorg ade ke tak..

eeee... geram weni...

disebabkan diorg boleh ngam dgn semua org, buat weni geram pulak.. mama diorang dok rindu.. yg diorg, tak heran pun dgn mama n daddy.... eeee geram...

seriously.. weni rindu giler dgn INDRA... kalo bukan disbbkan kerja.. confirm weni join ibu weni gi KL...

iiisshhhh....

rindddddddddduuuuuuuuuuuuu......

win pun tak de.. 10hari gi perlis...

eeeeeeeee...... sunyyyyiiiii nyer saya...

bila dah sorg2 kat rumah.. keje weni mengadap laptop je la.. tengok gmbr2 diorg yg lepas2...

haaa... ade gmbr yg weni nak tunjuk kat korang....

satu hari tu, weni bw diorg gi tesco..

rupa2nyer ada satu lot kedai ni, jual buku2 syarikat grolier.. tp, lot kedai ni, dia buat mcm perpustakan mini utk kanak2... lot kedai ni bersebelahan dgn tmpt mainan kanak2...

tp INDRA lebih tertarik masuk perpustakaan mini ni...

bila dah jumpa buku.....


terbayang weni, mcm mana la diorg pergi tadika nanti...

ANDHIKA suka ambik brg/buku drpd tgn adik dia...


untuk melerai kan keadaan... terpaksa dijauhkan sedikit dgn ANDRIAN...


ANDRIAN khusyuk....


anak-anak saya yg sedang membaca...


eee..... rindu betul la dgn diorang..

rasanyer minggu depan br dpt jumpa diorg...

pesanan untuk Cik Armiyati : kalo urusan kat KL dah selesai.. tolong la balik cepat.. rindu sgt dgn INDRA..

pesanan untuk semua pembaca blog saya : saya ada satu cerita.. cerita ni pasal hadiah ulangtahun perkahwinan saya yang kedua.. saya akan cerita next week la ye.. saya tak de mood skrg sbb anak2 saya jauh di mata..

daaaaaa.....